Se prelungește starea de alertă

Starea de alertă se prelungește începând cu 15 septembrie pentru încă 30 de zile pe întreg teritoriul României în scopul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19.

Pentru încă 30 de zile întreaga țară rămâne în continuare în starea de alertă. Autoritățile centrale au decis prelungirea acesteia începând cu 15 septembrie în scopul prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu Sars Cov 2.

Măsurile luate de către Executiv continuă ca și în lunile trecute, dar și cu o serie de modifică, astfel că se menține obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare precum staţii de autobuz, peroane , falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare stabilite de către autoritățile județene.

De asemenea se continuă măsura izolării şi carantinării persoanelor privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică și se interzice participarea la evenimente private în spaţii deschise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 100 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

De asemenea au fost stabilite reguli clare de protecție sanitară pentru alegerile locale din 27 septembrie precum desfășurarea procesului electoral, instituirea secțiilor de votare, distanțarea socială și fizică, dezinfecția mâinilor, a secțiilor de vot și nu numai.

O serie de alte măsuri care continuă, dar care s-au și modificat în urma prelungirii pentru a patra oară a stării de alertă pot fi consultate pe site-ul Guvernului României.

(Visited 7 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In