Școlile trec în scenariul galben

Mai multe unități de învățământ din județul Constanța își schimbă scenariul de funcționare din cauza ratei incidenței cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima perioadă.  Astfel 31 de școli din Constanța, patru din Cernavodă, trei din Mangalia și din Cumpăna trec în scenariul hibrid până la modificarea ratei incidenței.

Schimbări de scenarii în ceea ce privește școlile constănțene. Prefectul Județului Constanța convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 33 a CJSU Constanța, prin care se modifică  scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din municipiile Constanța, Mangalia și orașele Cernavodă, Năvodari și din localitățile Cumpăna Istria și Nuntași.

Ca urmare a ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3 / 1.000 de locuitori, s-a votat în unanimitate trecerea a 31 de unități de învățământ din municipiul Constanța din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare până la modificarea ratei incidenței.

Aceeași măsură a fost luată pentru patru unități de învățământ din Cernavodă, dar și s-a făcut trecerea de la scenariul verde, la cel galben și pentru trei unități de învățământ din Mangalia. Măsura se aplică și pentru Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna.

De asemenea, patru unități de învățământ din județ vor trece din scenariul 1, în scenariul 3 de funcționare din Istria, Nuntași, Mangalia.

Tot în ultima ședință a CJSU Constanța s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia, Grădiniței cu Program Normal nr 2 Mangalia, Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari, Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Liceul Internațional de Informatică,

Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 Constanța și Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va modifica în următoarea perioadă, dacă va fi nevoie, scenariile școlilor, în funcție de noile cazuri de COVID-19, confirmate.

(Visited 3 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In