Primele solicitări pentru Ability Taxi

Ability Taxi, serviciul de transport gratuit în regim taxi dedicat persoanelor cu dizabilități din municipiul Constanța a primit primele solicitări. Cu ajutorul acestui serviciu pus la dispoziția constănțenilor, persoanele cu dizabilități locomotorii pot circula gratuit cu o mașină special adaptată nevoilor lor.

Pentru a folosi serviciile Ability Taxi, potențialii beneficiari trebuie să aibă certificat de handicap, să aibă domiciliul în Constanța și să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public.

De asemenea, persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate trebuie să știe că pot suna la următoarele numere de telefon: 0241.482.031 și 0799.400.362, pentru programarea curselor. Transportul gratuit  trebuie solicitat cu 24 ore înainte.

Programările și transportul efectiv se vor realiza după următorul program:

– luni – joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30;

– vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

În funcție de numărul de solicitări, complexitatea și durabilitatea serviciilor, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța are în vedere extinderea proiectului, respectiv transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități, prin achiziționarea, dotarea și adaptarea de noi autoutilitare.

(Visited 13 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In