Plăți în avans pentru fermieri

Vești bune pentru fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură demarează  Campania de plăți în avans pentru anul curent. Nivelul acestorplăți va fi de până la 70% încazul plăților directe, iar plățile se fac în lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează fermierii că, la data de 16 octombrie 2020, dă startul plăților în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

Fermierii și agricultorii trebuie să știe că nivelul plăților în avans va fi de până la 70%  în cazul plăților directe, iar plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale,nivelul avansului va fi de până la 85%, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019.

Cuantumurile aferente sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare arurală în Campania 2020 sunt stabilite prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și se regăsesc pe site-ul APIA.

(Visited 6 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In