Plajele, la sfârșit de sezon

Odată cu încheierea sezonului estival, Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a început să preia plajele pe care le are în subordine. Mai durează cel puțin două săptămâni până când vor finaliza procesul, însă până în acest moment concluzia a fost următoarea: a fost un mai curat, însă turiștii în continuare au „obiceiul” de a lăsa munți de gunoaie pe plajele de pe litoral.

Pandemia nu a reușit să îi țină pe turiști departe de plajele de pe litoralul românesc, iar odată cu expirarea stării de urgență, aceștia le-au luat cu asalt. Acum, la câteva săptămâni de la încheierea sezonului estival, Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a  început să preia plajele, pe care le au în subordine. Mai bine de două săptămâni mai durează până când ABADL va finaliza acest proces pentru a putea face o radiografie a  modalității în care arată plajele pe care le are în subordine.

Chiar dacă, până în acest moment,  potrivit ABADL și „Mare Nostrum”, anul 2020 este considerat mai curat în comparație cu anii trecuți, „urmele” lăsate de către turiști pe plajele constănțene sunt încă extrem de vizibile. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, au strâns, până acum, în urma turiștilor tone de deșeuri, PET-uri, resturi alimentare și ambalaje.

Probleme au fost și în ceea ce privește plajele sălbatice, aflate în administrarea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, respectiv, Corbu, Vadu și Midia, acolo unde inspectorii ARBDD au dat, week-end de week-end, zeci de amenzi pentru încălcarea interdicției de a intra cu autoturismele pe plajă, camparea ilegală și pentru lăsarea de gunoaie.

(Visited 5 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In