Plajele intră la „iernat”

Plajele constănțene se pregătesc de iernat, iar Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a început deja lucrările de conservare a plajelor pentru sezonul rece. Acțiunile ABADL constau în igienizarea plajelor, mondarea gadrurilor de stuf, construirea unor depozite de nisip.

Sezon estival este deja o amintire și odată cu venirea sezonului rece, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a început lucrările de conservare a plajelor pentru sezonul rece. Acțiunile pentru diminuarea efectelor eroziunii eoliene constau în igienizarea plajelor  și colectarea corpurilor străine de lemn, metal sau plastic, montarea gardurilor de stuf  pe o distanță de 11.100 de metri în zonele supuse eroziunii, conform cu îndrumarile din studiul și proiectul realizat de Institutul Național de Cercetări Marine „Grigore Antipa” , cât și  începerea lucrărilor pentru proiectul „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020)”.

De asemenea lucrările făcute de către ABADL mai constau și în constituirea unor depozite de nisip în Olimp și Cordon Venus – Saturn pentru înnisiparea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În depozite se constituite cantități de câteva zeci de mii de m³ de nisip, care vor fi transportate acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021.

Lucrătorii A.B.A.D.L. vor amplasa și garduri de stuf în stațiunea Mamaia, Eforie, Mangalia (Olimp, Venus). Conservarea plajelor urmează să fie finalizată până la sfârșitul lunii noiembrie.

Tot ABADL menționează faptul că 441 operatori economici predau sectoarele de plajă către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral până la 15 octombrie 2020. Astfel că, de la 1 octombrie și până la data de 15 octombrie 2020, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral preia sectoarele de plajă de la cei 441 de operatori de plajă, repartizati pe stațiuni astfel: Corbu-Năvodari – 3, Năvodari – 86, Mamaia – 133, Constanța – 34, Agigea – 1, Eforie Nord – Eforie Sud – 63, Tuzla – 5, Costinești – 2, Olimp – Mangalia – 87, 2 Mai – Vama Veche – 27.

(Visited 10 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In