Pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei, interzis

Decizie importantă în ceea ce privește pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei. Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, prin care s-a încercat anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de a interzice pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate, alta decât în cea care își au domiciliul.

Pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei, organizat de Arhiepiscopia Tomisului, prin ÎPS Teodosie, nu va avea loc în acest an. Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, prin care s-a încercat anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de a interzice pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate, alta decât în cea care își au domiciliul.

Decizia luată de instanță, poate fi atacată în decurs de cinci zile, însă chiar atunci, data de 30 noiembrie va fi depășită, iar acțiunea Arhiepiscopiei nu ar avea finalitate în acest sens.

Iată ce scrie în Hotărârea Comitetului Județean de Urgență, privind carantinarea municipiului Constanța, aprobată de DSU: “​Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”.

Iar la capitolul motive justificate pentru ieșirea din localitate, nu este specificat și pelerinajul religios sau slujbele religioase. Așadar, vor putea merge la Peşteră doar locuitorii comunei Ion Corvin, pe baza cărţii de identitate. Slujba se va desfăşura ţinând cont de toate restricţiile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

(Visited 3 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In