O nouă serie de piloți-marinari

A fost brevetată cea de-a doua serie de piloți-marinari. Aviația navală și-a mărit echipajul cu șapte piloți proveniți din ofițeri de marină, absolvenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Șapte marinari au primit brevetele și insignele specifice armei, în cadrul unei festivități care a fost organizată cu prilejul absolvirii Cursului de formare piloți militari de elicoptere din ofițeri de marină, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău.

Programul de instruire și de formare a piloților de elicoptere, pe filieră indirectă, derulat împreună de forțele navale și aeriene, este al doilea de acest tip, a început în luna martie 2019 și s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de luni. Promoția nouă de personal aeronavigant va continua, în perioada următoare, activitatea specifică la Grupul de Elicoptere de la Tuzla și va urma ultimele stagii de perfecționare pentru utilizarea aparatelor de zbor Puma Naval, în vederea executării misiunilor de supraveghere maritimă și de incursiune a scafandrilor de luptă, de la bordul fregatelor.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale le-a transmis felicitări absolvenților, precum și tradiționalele urări “Bun cart înainte!” și “Cer senin!”.

Grupul 256 Elicoptere duce mai departe tradițiile Escadrilei de Hidroplane, care a fost înființată la data de 15 mai 1920 și a reprezentat primul nucleu operativ al hidroaviației românești.

La data de 7 iulie 2006, la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene, a avut loc festivitatea de brevetare a primei serii de piloţi militari de elicoptere proveniți din rândul ofiţerilor de marină, pentru elicopterele IAR 330 Puma Naval din dotarea fregatelor. Această serie de piloți-marinari a consemnat numeroase premiere în istoria recentă a Forțelor Navale Române. Manevre de apuntare și de decolare, ziua și noaptea, de la bordul fregatelor, misiuni de evacuare medicală din largul Mării Mediterane și a Oceanului Indian, primul zbor deasupra Ecuatorului cu un elicopter militar românesc și distrugerea unei ambarcațiuni suspecte de acte de piraterie navală sunt numai câteva dintre acțiunile executate de către piloții elicopterelor Forțelor Navale Române.

(Visited 6 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In