Nu se mai capturează niciun câine!

Anunț important în ceea ce privește adăpostul public pentru animale abandonate din Constanța. Reprezentanții municipalității au anunțat faptul că începând cu această săptămână nu se va mai captura niciun câine din pricina faptului că adăpostul este plin. De asemenea, adăpostul va fi extins în cel mai scurt timp.

În municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine! Motivul? Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență. În același timp, Primăria Municipiului Constanța va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins și modernizat. În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiții decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică.

Totodată municipalitatea încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari, iar pentru a putea adopta un cățel, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților serviciului de specialitate care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte. Astfel, persoanele care vor să adopte un cățel  pot veni să-l ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. După ce au văzut animalul abandonat pe care îl doresc pe site-ul instituției pot trimite poza câinelui pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.

După ce primesc confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului.

Menționăm faptul că abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

(Visited 11 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In