Noi măsuri pentru județul Constanța

Noi decizii au fost luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a fost din nou convocat pentru votarea a două nou hotărâri, prima face referire la constatarea încadrării localității Negru Vodă în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori și cea de-a doua referitor la modificarea scenariului de funcționare a două unități de învățământ din județul Constanța.

Localitatea Negru Vodă trece peste indicele de 1.5/1.000 locuitori. Aceasta este constatarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a fost convocat din nou pentru a vota două noi hotărâri. Hotărârea nr. 46 prevede constatarea încadrării localității Negru Vodă în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori.Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, s-a aprobat ca Primăria Orașului Negru Vodă să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului. Printre măsurile impuse se numără purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate. Măsurile sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

Din datele colectate de DSP Constanța în ultimele 14 zile, localitatea Negru Vodă a atins o rată de incidență de 2.03, ca urmare a infectării unui total de 12 persoane, dintr-o populație de 5.923 de oameni.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai votat și hotărârea nr. 45 ce prevede modificarea scenariilor de funcționare pentru două unități de învățământ din județul Constanța. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 3, în scenariul 2, în ceea ce privește Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” Constanța (o clasă a X-a) și Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla (o clasă a VIII-a). Măsurile au fost luate ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CSJU scenariul 3 de funcționare.

Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanța, cât și de DSP Constanța.

(Visited 5 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In