Modificări de scenarii pentru școli

18 unități de învățământ din județul Constanța își schimbă scenariul de funcționare din pricina cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima perioadă. Chiar dacă în 14 septembrie marea majoritate a școlilor a început în scenariul verde, autoritățile anunțau încă de atunci că vor exista și modificări de scenarii în funcție de situația în care se va afla fiecare unitate de învățământ.

Schimbări de scenarii în ceea ce privește școlile constănțene. Prefectul Județului Constanța convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 29 a CJSU Constanța, prin care 18 unități de învățământ din județ își schimbă scenariul de funcționare.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea de la scenariul al doilea, la cel de-al treilea a unei clase de la Colegiul Comercial „Carol” Constanța, până în data de 7 octombrie. De asemenea și trei clase de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 37 trec din scenariul 2, în scenariu 3, confirmarea unui caz COVID-19 în rândul dascălilor.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 1 Istria, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru toate cele 4 clase din ciclul gimnazial, în urma infectării unui cadru didactic cu virusul SARS-CoV-2. Aceeași trecere de la scenariul 1 la scenariul 3 s-a votat și pentru clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale nr. 2 Nuntași.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord a solicitat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2 de funcționare, pentru tot anul școlar, pe motiv că infrastructura nu permite asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

De asemenea, 13 unități de învățământ din județ au solicitat și le-a fost aprobată trecerea din scenariul 2 în scenariul 1, după ce au făcut dovada că sunt asigurate toate condițiile pentru învățământul „față în față”, din Medgidia, Cumpăna, Limanu, 2 Mai, Pecineaga, Vânători, Manglia, Tuzla.

(Visited 6 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In