Măsuri CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a luat noi măsuri în ceea ce privește municipiul Constanța, dar și școlile din județ, din prisma pandemiei de COVID-19, Deciziile prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Prefectul Județului Constanța, George Niculescu a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea horărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Astfel s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33 care prevede faptul că nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza municipiului Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5.

Decizia a stat în baza analizei realizate de DSP Constanța, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36.

În cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1,53, respectiv 1,56 s-a votat în cadrul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, de tipul restaurantelor și cafenelelor și așa mai departe. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.

(Visited 9 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In