Jandarmii constănțeni, la datorie

Mobilizare generală, în ultima săptămână, pentru jandarmii constănțeni. Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 23 noiembrie – 01 decembrie, acţionând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii constănţeni au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza judeţului Constanţa, în zone aglomerate, pieţe şi târguri agroalimentare, gări şi staţii de transport în comun din zona de competenţă, fiind prezenţi alături de poliţişti şi în localităţile unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 501 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 170000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2(490 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de peste 169000 lei), dar şi pentru adresarea de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 35 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Pe această cale, IJJ Constanța le recomandă cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască de protecţie, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate şi să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

(Visited 5 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In