Investiții la CFR

CFR Călători anunță investiții masive pentru terminalele mobile din care călătorii își vor putea cumpăra biletul de tren. Operatorul naţional de transport călători a primit suma de 130 de milioane de lei pentru investiţii la ultima rectificare bugetară.

CFR Călători va investi aproape 10 milioane de lei pentru achiziţionarea unor terminale mobile pentru taxare, dotate cu imprimante, cu ajutorul cărora vor putea fi vândute bilete în tren, iar posesorii de card TrenPlus vor putea acumula kilometri parcurşi şi vor putea beneficia de bonusuri şi facilităţi.

Vorbim despre achiziţionarea a peste 2.000 de terminale, iar investiţia se va realiza din cei 130 de milioane de lei primiţi de companie la rectificarea bugetară acordată de către Guvernul României.

În acest an terminalele vor costa 2,8 milioane de lei şi se va continua în anul următor cu încă aproximativ 7 milioane de lei. Asta înseamnă o echipare a tuturor şefilor de tren – pentru că acest terminal ce va însemna gestiune personală şi va fi asociat cu numele deţinătorului.

Vestea bună pentru călători este cu precădere faptul că se va renunţa la clasicul chitanţier şi pix şi se vor emite pe acest terminal bilete tipărite pe un suport tot de hârtie, dar cu o imprimantă mică, mobilă, care va fi în dotarea controlorului sau a însoţitorului de tren.

În ceea ce priveşte Cardul TrenPlus, şi acesta va suferi transformări, în sensul că nu va mai fi tipărit pe suport de hârtie, ci va fi ca un portofel electronic, însă mari schimbări în această privință nu se vor face în viitorul extrem de apropiat.

(Visited 6 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In