Două noi trenuri Intercity

Vești bune pentru constănțeni. Două trenuri Intercity ce vor face legătura între Constanța și Brașov vor fi introduse în circulația feroviară. Astfel, călătorii vor străbate distanța dintre cele două orașe într-un timp considerabil mai scurt.

În prezent, durata călătoriei cu trenul între Constanța și Brașov este de 5 ore și 20 de minute. Potrivit directorului general al CFR Călători, odată cu introducerea celor două noi trenuri Intercity, respectiv Tomis Expres și Ștefan Cel Mare Expres, durata călătoriei se va reduce la 4 ore și 20 de minute.

Anunțul a fost făcut de Dan Costescu pe pagina sa de Facebook.

“Fără trenuri INTERCITY un operator european practic nu există! Aceasta a fost declarația când am preluat CFR Călători la începutul acestui an. Ceea ce ne-am propus atunci, s-a materializat în noul mers al trenurilor unde Tomis Expres si Ștefan Cel Mare Expres respectă atât condițiile de viteză cât si cele de confort impuse trenurilor IC. De exemplu Tomis, cu mers de Intercity, va face între Brașov si Bucuresti doar 2:07 ore, mai puțin cu 44 de minute decât trenul de acum, pe care-l înlocuiește, iar între Constanța și București a coborât de la 2:13 ore, sub pragul psihologic de 2 ore (1:58 ore). În total, călătoria între munte și mare a scăzut cu exact o oră! de la 5:20 la 4:20 ore. Trenurile vor avea în compunere si vagoane restaurant, pe lângă vagoanele modernizate de clasa a I-a și a II-a, dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice și uși semiautomate.”

Dan Costescu, director general CFR Călători

(Visited 8 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In