Decizii pentru Constanța

Noul prefect al județului Silviu Iulian Coșa, proaspăt investit în funcție a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea hotărârilor nr. 41 și 42 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd printre altele normele aplicabile pentru localitățile constănțene, în funcție de rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat de către noul prefect al județului, Silviu Iulian Coșa, proaspăt investit în funcție pentru votarea a două noi hotărâri. Actualui prefect i s-a prezentat situația, la nivel județean, în ceea ce privește rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni.

Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localitățile Fântânele și Săcele. Rata de incidență se situează între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori în 5 localități – Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Restul de 63 de UAT-uri au o incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.

În acest sens, membrii CJSU au votat în unanimitate hotărârea care curpinde măsurile necesare pentru fiecare localitate, în funcție de rata de incidență atinsă. Astfel, pentru UAT-uri cu incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 de locuitori, printre măsurile cele mai importante se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

 

 

Pentru localitățile cu rata cuprinsă între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori, în vigoare au fost luate următoarele măsuri: organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

 

De altfel, acolo unde rata incidenței cumulate este egală sau depășește pragul de 3 / 1.000 locuitori, măsurile sunt mai restrictive, astfel că, se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spațiile publice, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

 

Autoritățile publice locale din județul Constanța vor întreprinde demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităților, a măsurilor pentru prevenirea răspândiri iinfectării cu virusul SARS-CoV-2, așa cum sunt prevăzute în ultima hotărâre a CJSU.

(Visited 10 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In