Certificate de atestare fiscală online

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța pune la dispoziția contribuabililor servicii online ce pot fi accesate pe site-ul instituției. Măsura are ca scop eficientizarea procesului de soluționare a cerințelor cetățenilor și evitarea deplasării la ghișeele instituției în contextual epidemiei cu noul coronavirus.

Astfel, contribuabilii au posibilitatea de a obține certificatul de atestare fiscală online pentru orice scop, iar începând din acest an, inclusive pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile.

Certificatul de atestare fiscală online se poate obține de pe site-ul www.spit-ct.ro.

În cazul în care nu dețin drept de utilizator și parolă, contribuabilii pot depune o cerere pe site-ul instituției pentru a-și facilita accesul pe pagina web.

Certificatele de atestare fiscal pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile se eliberează numai dacă proprietarul bunului achită toate obligațiile de plată restante și scadente datorate bugetului local al Municipiului Constanța. Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul acestuia trebuie să achite impozitul datorat pentru întreg anul.

Cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscalăvor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscal vor fi publicate în termen de 48 de ore de la depunerea cererii. Pentru cele solicitate în regim de urgență, respectiv 24 de ore de la depunerea cererii, contribuabilii trebuie să achite taxa de urgență în cuantum de 23 de lei.

Instituția precizează faptul că certificatele fiscal vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în forma fizică.

(Visited 6 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT