Cazinoul renaște

De la o zi la alta se văd schimbările în ceea ce privește cel mai important simbol al Constanței, Cazinoul. Se lucrează pe toate nivelele, iar îmbunătățirile se observp cu ochii liberi. Echipele de muncitori, împreună cu arhitectul Radu Cornescu se implică activ în tot ceea ce înseamnă modernizarea Cazinoului, dar fără să modifice schițele inițiale ale edificiului constănțean.

Cazinoul din Constanța renaște. Se lucrează pe toate nivelele iar schimbările se văd de la o zi la alta. Arhitectul Radu Cornescu colaborează cu proiectanții si constructorii pe toată perioada lucrărilor de restaurare și veghează ca totul să se desfășoare în parametri optimi.

Trei încăperi ale edificiului constănțean sunt cu un pas mai aproape de a deveni ceea ce iau odinioară, deoarece lucrările de consolidare ale Cazinoului respectă întocmai schițele inițiale.  În sala fostului restaurant se lucrează pe mai multe fronturi. Se decopertează tot ce era din beton la ferestrele și ușile dinspre mare.

Pe partea Cazinoului dinspre Comandamentul Marinei, echipele de constructori au decopertat pardoseala și vor realiza un planșeu nou

Se lucrează și la refacerea ornamentelor de pe fațadele exterioare ale Cazinoului. Acestea fiind realizate dintr-un beton slab armat și care se vor prinde de fațade cu elemente metalice și ancore din fibră de sticlă. O parte dintre ornamente au fost deja refăcute după mulajele luate de pe cele aflate în stare bună și s-au montat la locul lor. În paralel cu aceste lucrări, echipele de constructori lucrează și la refacerea acoperișului Cazinoului.

Aceste lucrări fac parte din prima etapă de execuție ceea ce înseamnă decopertarea plafoanelor, pardoselilor, zidurilor și stâlpilor, expertizarea și  înlăturarea tuturor elementelor care nu mai corespund normelor actuale.

(Visited 22 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In