Autoritățile locale, pregătite

La Constanța prima zi a lunii decembrie a venit cu ninsoare, tocmai de aceea autoritățile locale au intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru ca ciculația în municipiu să se desfășoară în parametrii optimi. Astfel, în iarna 2020 – 2021, se va interveni cu autospeciale performante atât pe marile bulevarde, dar și pe străzile mai greu accesibile.

Ziua Națională a României a venit cu zăpadă atât pentru județul Constanța, dar și pentru municipiul de la malul mării. Conform prognozei meteo, Constanța s-a aflat și sub cod galben de vânt în ziua de marți. Intensificările vântului, la rafală atingând între 55 și 60 km/h, însă Constanța este pregătită pentru sezonul rece. Municipalitatea a anunțat faptul că autoritățile abilitate sunt pregătite să intervină în sezonul rece pentru deszăpezirea orașului.

Astfel, în iarna 2020 – 2021, se va interveni cu autospeciale cu lamă, autospeciale cu lamă, cisternă și sărăriță, încărcătoare frontale, wole, autobasculante cu braț, containere de 16-20 mc pentru transportul zăpezii, freze de mici dimensiuni, dar și ATV-uri cu lamă. Pentru a se acţiona atunci când situația o va impune, au fost achiziționate peste 13.000 de tone de material antiderapant și peste 40 de tone de motorină.

Autoritățile locale au scos deja de când a început ninsoarea în Constanța, utilajele de deszăpezire, sărărițele au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzile și bulevardele pe care s-a depus deja strat de zăpadă, iar autospecialele cu lamă  au intervenit acolo unde a fost cazul.  Astfel, Constanța are la dispoziție utilaje pentru a acționa în orice zonă a orașului, fie că vorbim despre bulevarde, străzi înguste, trotuare sau spații greu accesibile.

Constănțenii sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu, însă facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la numere de telefon alea dispeceratului primăriei municipiului Constanța, dispeceratului Direcția Generală Poliția Locală și dispeceratul Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență.

(Visited 8 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In