Amenzi usturătoare

În comparație cu alți ani, au fost înregistrate la nivelul județului Constanța mult mai multe incidente în ceea ce privește alegerile locale 2020. S-a lăsat cu sancțiuni contravenționale de peste 13.000 de lei, dar și cu dosare penale.

Opt dosare penale și amenzi de peste 13.000 de lei. Acesta este bilanțul  transmis de către Inspectoratul Județean de Poliție în ceea ce privește alegerile locale 2020.

Reprezentanții instituției menționează faptul că aceste alegeri locale în ceea ce privește Constanța au decurs într-un mod cât se poate de nefiresc. Au fost înregistrate mult mai multe incidente, lăsându-se cu sancțiuni contravenționale, dar și cu dosare penale.

La nivelul IPJ Constanţa s-au primit peste 30 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor. De asemenea, în ultimele ore au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei, cât și au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală – 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, unul pentru dispariţia unei ştampile dintr-o secţie de votare, 2 pentru coruperea alegătorilor.

(Visited 13 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In