A început înnisiparea plajelor

Înnisiparea plajelor de pe litoralul românesc a început de câteva zile. Zona în care se lucrează momentan este stațiunea Mamaia Nord, acolo unde se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip prin pomparea de nisip pe țărm din adâncul Mării Negre de la o distanță de 2 km de țărm.

În stațiunea Mamaia Nord a început  înnisiparea. De câteva zile se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip și se pompează nisip pe țărm din adâncul Mării Negre de la o distanță de 2 km de țărm. O conductă în lungime de 2 km va aduce pe plajă în total aproximativ, 4,5 milioane metri cubi de nisip, pe o lungime de 6.950 metri și se va crea o nouă porțiune de plajă de aproape 53 de hectare.

Astfel, sezonul estival 2020-2021 va debuta pentru constățeni și turiști cu o plajă generoasă în stațiunea Mamaia.

Lucrările de înnisipare au loc în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)” – LOTUL 2 – PROTECȚIA ȘI REABILITAREA LITORALULUI ROMÂNESC AL MĂRII NEGRE ÎN ZONA MAMAIA și este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

ABADL menționează faptul că accesul persoanelor pe timpul desfășurării lucrărilor este strict interzis din cauza pericolului mare reprezentat de utilajele de mare tonaj și a presiunii create de amestecul de nisp și apă care formează un fenomen de tipul nisipului mișcător.

(Visited 14 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In