22 școli își schimbă scenariul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat de către prefectul județului George Niculescu, în sistem electronic pentru votarea hotărârilor nr. 39 și 40 ce prevăd modificarea scenariilor de funcționare în 22 de unități de învățământ din județul Constanța, respectiv aprobarea montării unor corturi, care vor veni în sprijinul unităților sanitare din județul Constanța.

Se schimbă din nou scenariile pentru 22 unități de învățământ din județul Constanța. Prefectul județului, George Niculescu a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru votarea hotărârilor nr. 39 și 40.

Astfel, cinci unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3. Acestea sunt Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța,Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids” Constanța, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar, Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Constanța.

De asemenea, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 23 octombrie, pentru o clasă a V-a, o clasă a VI-a și două clase a VII-a, ca urmare a infectării unui cadru didactic.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele și Grădinița cu Program Normal Fântânele vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată peste indicele de 3 / 1.000 locuitori.

De asemenea, trei unități de învățământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Este vorba despre Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța și Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța.

Nu în ultimul rând, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu, Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai, vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată sub indicele de 1 / 1.000 locuitori și asigurării condițiilor pentru învățământ „față în față”.

Tot în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost votată, în unanimitate, hotărârea prin care ISU „Dobrogea” Constanța va sprijini unitățile sanitare incluse în Planul Alb și angrenate în lupta împotriva COVID-19, dar și Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, cu corturi, care vor servi ca zone de așteptare sau de triaj medical.

(Visited 11 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In