18 școli își schimbă scenariul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a luat măsuri și în privința școlilelor din județ, astfel 18 unități de învățământ își schimbă scenariul de funcționare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat în scopul  votului horărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ constănțene, 18  școli își schimbă din nou scenariul de funcționare.

În trei unități de învățământ din municipiul Constanța se va trece de la scenariul al doilea, la cel de-al treilea, precum Școala Gimnazială nr 3, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială nr. 7.

De asemenea, alte 11 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3 / 1.000 de locuitori, în Siminoc, Corbu, Vadi, Costinești, Săcele. Măsura a fost luată conform Ordinului comun nr. 5.487/1.494/2020, până la modificarea ratei incidenței.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față”. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori” Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.

Totodată, în cadrul ședinței de CJSU, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean, ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.

(Visited 10 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In