150 de jandarmi, la datorie

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa este întotdeauna la datorie, iar zilele acestea peste 150 de jandarmi au acționat, alături de polițiștii constănțeni, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în ultimele zile. Aceștia, împreună cu polițiștii constănțeni au avut drept scop acțiuni de monitorizare a respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate au fost aplicate 237 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS- Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

În aceeeași perioadă jandarmii constănțeni au constat și o faptă de natură penală pe linia deţinerii de materiale pirotehnice cu ocazia unui meci de fotbal. Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a  câtorva meciuri de fotbal, a ceremonialului organizat cu ocazia Zilei Armatei Române, fiind prezenţi şi în zona localităţii Fântânele, unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

De asemenea, săptămâna trecută au mai fost executate 53 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 20 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanța și 5 misiuni în sprijinul executorilor judecătorești.

(Visited 7 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT