1,33 rata de infectare

Municipiul Constanța a înregistrat în ultimele zile 481 de noi cazuri de Covid-19, ceea a dus la o rată a incidenței de 1,54 per mia de locuitori, însă din aceste cazuri multe dintre ele provin din medii izolate, tocmai de aceea nu sunt luate în calcul la nivel de municipiu. Recalculând cazurile existente la acest moment Constanța are o rată de infectare mai mică, respectiv de 1,33 per mia de locuitori ceea ce situează municipiul de la malul mării pe o traiectorie descendentă.

Instituțiile abilitatea au făcut o radiografie a cazurilor de Covid-19 înregistrate în ultimele săptămâni în municipiul Constanța. Astfel în ultimele 14 zile au fost înregistrate 481 de cazuri, ceea ce duce la o rată a incidenței cumulate de 1,54/1.000 de locuitori. Doar că, în cazul Constanței, din cele 481 de cazuri, 39 sunt rezidenți și personal al Căminului pentru Persoane Vârstnice, aparținând DGAS Constanța și 27 de beneficiari și personal din Centrul „Orizont”. Având în vedere că aceste 66 de cazuri provin din medii izolate, iar confirmarea s-a făcut în interiorul centrelor, DSP Constanța a propus calcularea ratei incidenței cumulate fără aceste cazuri. Astfel, rata incidenței cumulate reale de la nivelul municipiului Constanța este de 1,33/1.000 de locuitori.

Situații asemănătoare s-au înregistrat și la Eforie, cu 30 de cazuri în perioada 17.09 – 30.09. Dintre acestea, 28 provin dintr-un centru rezidențial privat. Astfel, rata incidenței cumulate, fără cazuri din centrul privat, este de 0,54/1.000 locuitori.

O altă situație în care a fost calculată, inițial, o rată a incidenței de peste 1,5/1.000 de locuitori, s-a înregistrat la Agigea. Acolo, au fost 29 de cazuri în ultimele 14 zile, doar că 22 din total provin dintr-un grup de muncitori străini, care lucrează împreună, sunt cazați în același loc. Ancheta epidemiologică a relevat faptul că infectarea s-a făcut în interiorul acestui grup și nu printr-o transmitere comunitară. Rata incidenței cumulate, fără cazurile muncitorilor străini, este de 0,82/1.000 locuitori.

Așadar, momentan Constanța se află pe un trend descendent în ceea ce privește incidența cazurilor de COVID 19, înregistrate pe teritoriul municipiului.

(Visited 4 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In