Tablete pentru lecțiile online

Ispectoratul Școlar Județean anunță faptul că începând din această săptămână toți elevii din județ vor primi echipamente electronice adecvate, cu care să poată participa la lecţiile online, indiferent dacă au solicitat sau nu acest lucru.

170 de tablete performante vor primi elevii constănțeni care nu dețin, dispozitive necesare pentru şcoala online în această săptămână, potrivit inspectorului școlar general al ISJ Constanța. Astfel, primele echipamente electronice vor ajunge la elevii din mediile defavorizate şi, între timp, vor fi demarate procedurile pentru achiziţia de tablete şi pentru toţi elevii, chiar dacă au deja, prin eforturile părinţilor sau din donaţii. De asemenea, până la finele lunii noiembrie, vor mai ajunge în judeţul Constanţa 5.689 de tablete, pentru elevii din mediile defavorizate, prin programul „Şcoala de acasă”.

„În cel mai scurt timp, nu numai că se va acoperi necesarul de 6.899 de dispozitive electronice pentru învăţământul de masă, pentru 8% din numărul total al elevilor, aşa cum a fost raportat de către managerii şcolari la începutul acestei săptămâni, ci se vor achiziţiona dispozitive electronice şi pentru cei care nu au considerat că ar avea nevoie. Toate unităţile de învăţământ, 500 de şcoli, cu excepţia a nouă dintre ele, vor primi dispozitive electronice prin programul POC – Ordonanţa de Urgenţă nr. 144/2020. Pentru cele nouă unităţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean va scrie cererea de finanţare. De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa a devenit eligibil şi şi-a manifestat disponibilitatea pentru a scrie cerere de finanţare pentru elevii din Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă, care vor primi dispozitive speciale, adaptate nevoilor acestora”, precizează reprezentanții ISJ Constanța.

Statistica ISJ mai arată că  din cele 500 de unități de învățământ din județul Constanța, 43 de unităţi de învăţământ nu au, la această oră, conexiune internet în clădire, dintre care 32 sunt grădiniţe şi 11 sunt şcoli gimnaziale sau primare.

(Visited 11 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In